Atatürk ve Erdoğan'a hakaret
Haber
20 Nisan 2024 - Cumartesi 18:14 Bu haber 272 kez okundu
 
Atatürk ve Erdoğan'a hakaret
DEM Parti yöneticileri Diyarbakır Sur Belediyesi makam odasında Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret edip hakaret ettiler.
Siyaset Haberi
Atatürk ve Erdoğan'a hakaret

31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından DEM Partıli belediyelerde art arda skandallar yaşanmaya devam ediyor.

 

DİYARBAKIR'da mazbatayı alır almaz Kürtçe tabelaya vergi indirimi, Amed ismiyle tiyatro festivali gibi bölücü faaliyetlere girişen DEM Partili eş başkanlar, Belediye Meclis salonundaki Türk Bayrağı’nı kaldırma hadsizliğinde bulunmuştu. Tunceli ise de DEM Partili Tunceli Belediye Başkanı Cevdet Konak’ın belediyenin sosyal medya hesaplarının ismini Dersim olarak değiştirttiği ortaya çıkmıştı.

DEM Partili belediyelerde yaşanan bu skandallara tepki yağarken, Diyarbakır'da Sur'da da Mustafa Kemal Atatürk ve CUmhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret edildi. DEM Partili yöneticiler Diyarbakır Sur Belediyesi makamına geldiklerinde Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret edip küfür ettiler.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DEM parti yöneticilerinin Diyarbakır Sur'da Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sözleriyle ilgili mülkiye müfettişi görevlendirildiğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından yaptığı açıklamada, "DEM Parti yöneticilerinin, Diyarbakır Sur Belediyesi mazbata töreni sonrasında, makam odasında bulunan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözleriyle ilgili Mülkiye Müfettişi görevlendirilmiştir." dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Atatürk, ve, Erdoğan'a, hakaret,
Yorumlar
Haber Yazılımı